Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Hogy emlékezzenek a pillanatodra

Hogy emlékezzenek a pillanatodra

Az emberek azt szokták mondani, hogy az első benyomás a legfontosabb, amelyet nem lehet, vagy csak igen nehezen megváltoztatni. Állítólag, amikor találkozunk valakivel, már az első 7 másodpercben eldöntjük, hogy az illető szimpatikus-e nekünk, vagy sem, szeretnénk-e vele további kapcsolatokat ápolni – lett légyen az személyes vagy épp kollegiális. Éppen ezért kulcsfontosságú, hogy odafigyeljünk, már rögtön az elején pozitívak és megjegyezhetők legyünk. Mivel tudjuk ezt elérni?

Azt mindenki tudja például, hogy a színeknek jelentősége van. Ha például egy állásinterjúra vagyunk hivatalosak, általában igen előnyös, ha a kék színt választjuk, az ugyanis higgadtságot, precizitást és megbízhatóságot sugall, míg például egy bolondos narancssárga nem biztos, hogy feltétlenül azt közvetíti rólunk, amit mutatni szeretnénk. Könnyen lehet, hogy egy diszharmonizáló színválasztással bakot lövünk. Persze, tudjuk, hogy nem a ruha teszi az embert, de ez beszél először a személyiségünkről. Ha pedig már ruha, a cipőről sem szabad megfeledkezni. Egy szép, dekoratív szettet ugyanis nagyon el tud rontani egy koszos, ápolatlan vagy már igencsak végét járó lábbeli – no meg persze az is, ha nem a megfelelő típust választjuk az adott alkalomra.

A fontos emberek szerint a parfümválasztás is igen mérvadó. Állítólag nehezebb megjegyezni az olyan embereket, akik mindig más parfümöt választanak, mint akik csak egyet részesítenek előnyben, és ragaszkodnak hozzá, a személyekhez ugyanis általában illatokat is kötünk, még ha tudat alatt is. Nem véletlenül mondják, hogy az emberek is szaglás alapján (is) választanak párt, a másik illata ugyanis perdöntő lehet a nagy pillanatkor. Azt mondják, különösképpen a nők érzékenyek ezekre, akik képesek kiérezni egy férfi illatából annak akár fizikai állapotát is – állítólag így biztosítja a biológia, hogy a legrátermettebb hímegyedet tudjuk kiválasztani.

De ha már női megjelenés. Mi lehet még olyan beszédes, mint az ékszerek? Persze férfiaknál is kiemelkedő jelentőséggel bírhat egy karóra a magasabb szinteken, nőknél ez még komplexebb. Az ékszernek ugyanis nem csak a szettünkhöz kell mennie, hanem egymáshoz is passzolniuk kell, nem viselhetünk egyszerre aranyat és ezüstöt például, mert össze-vissza hatást keltene. Ha konkrét ékszeregyüttest viselünk, akkor pedig azt kell figyelembe venni, hogy ne essünk túlzásokba, nehogy a végén díszesebbek legyünk, mint egy karácsonyfa. Például, ha van karkötő-nyaklánc kombinációnk, nem biztos, hogy egy ugyanolyan extrás köves fülbevaló még segít a helyzeten. Gyakran a visszafogottság, a szolid elegancia tetszetősebb, mint a hivalkodás.

Ha ékszerekről van szó, bizonyára minden nőnek van egyfajta stílus, amit preferál, pont úgy, mint a ruháknál. Van, aki a köves ékszereket kedveli, kis köves, nagy köves, színes, egyesek az aranyat, míg mások az ezüstöt vagy fehér aranyat részesítik előnyben. Van, aki kifejezetten a kő nélküli darabokért van oda, és a vékony nyakláncokért. Egyesek szeretik a medálokat, mások inkább az egész lánc dekorativitására mennek. Fontos, hogy ezeket személyiségünkhöz válasszuk, és jól tudjuk kombinálni őket egymással, az alkalomhoz illően és a ruházatunkhoz is. Bármennyire is szép egy strasszköves ékszer, míg színházba ideális választás, egy póló-farmer együttessel nem a legjobb egy baráti összejövetelre.

S hogy hogyan lehetünk igazán megjegyezhetők? A belső tulajdonságainkon kívül, úgy, mint higgadtság, nyugodtság, türelmesség tehát fontos a ruha és színválasztás, a cipő, a parfüm és nem utolsósorban: az ékszer. Ha mindez harmóniában van egymással, biztosak lehetünk benne, hogy emlékezetes marad a pillanatunk.

 

Keresés