Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Őszi varázslat az ékszer színeiben

Őszi varázslat az ékszer színeiben

Sokan nem látnak túl sok szépséget az őszben, főleg ha a csapadékosság következményeképp nem tudjuk kiélvezni varázslatosságát. Azonban a színek kavalkádja, az avar illata, a rekkenő hőség utáni pihentető szellő akár kifejezetten élvezhető is lehet. A hangulatunkat még egy gyönyörű ékszer dobhatja csak fel igazán. Melyek azok, amelyek kifejezetten illenek az őszhöz? Mutatjuk.

 

„Itt van az ősz, itt van újra,
S szép, mint mindig, énnekem.
Tudja isten, hogy mi okból
Szeretem? de szeretem.

Kiülök a dombtetőre,
Innen nézek szerteszét,
S hallgatom a fák lehulló
Levelének lágy neszét.”

/Petőfi Sándor: Itt van az ősz, itt van újra/

 

Sokan nem látnak túl sok szépséget az őszben, főleg ha a csapadékosság következményeképp nem tudjuk kiélvezni varázslatosságát. Azonban a színek kavalkádja, az avar illata, a rekkenő hőség utáni pihentető szellő akár kifejezetten élvezhető is lehet. A hangulatunkat még egy gyönyörű ékszer dobhatja csak fel igazán. Melyek azok, amelyek kifejezetten illenek az őszhöz? Mutatjuk.

Ha a színek mentén haladunk, akkor biztos, hogy nem lőhetünk mellé az arannyal, a rozé arannyal, bronzzal vagy épp a pirosas színű drágaköves vagy swarowski ékszerekkel. Érdekesség egyébként, hogy az embereket is szokás évszakok alapján besorolni, nem csak születés, hanem beállítottság vagy kinézet szerint is. Ha az őszre és a megjelenésre gondolunk, mi jut azonnal eszünkbe? Föld Anya jelleg, visszafogottság, elegancia, barna szín, rozsda szín, sárga, okker, konzervativizmus, szolid báj.

Ha Te ebbe a típusba tartozol, szinte biztos, hogy imádod az okker és barna színeket viselni, amelyek remekül is mutatnak rajtad. Kérdés, hogy vajon az ékszereid is harmonizálnak-e őszies megjelenéseddel?

Az előző blogunkból már megtudhattátok, milyen híresebb köveket ismerhetünk, és ezeknek mik a különleges tulajdonságai. Ha ezeket tekintjük, akkor legjobb választásul a Rubin és a Füstkvarc bizonyulnak. Míg előbbi segít a kondíciónk megtartásában, és szenvedéllyel kecsegtet bennünket, utóbbi segít elűzni a borús, őszi gondolatokat, csökkenti a stresszt és a nyugtalanságot.

Ezen kívül azonban szót kell ejtenünk a különböző gyógyító hatású ásványokról is.

 

Achát

Az achát például kitűnő őszi választás, különböző színekben elérhető, általánosságban elmondható róla, hogy biztonságérzetet nyújt és pozitív hatása van a gyomorra.

 

Aventurin

Az aventurin zöld színekben pompázó ásvány, amelyet a remény kövének is mondanak, hiszen nyugalmat, harmóniát teremt, és alvászavarok esetén is segíthet. Állítólag a szívinfarktus és érelmeszesedés megelőzésére is kiváló.

 

Citrin

A citrin egy sárgás kő, amelyet cukorbajra, gyomor, máj és epe problémákra ajánlanak, s méregtelenítő hatást tulajdonítanak neki.

 

Gránát

A gránát képe fokozni az akaraterőt, aktivizálhat, élénkíti a vérkeringést, és támogathatja az anyagcserét is, mi több, reumás problémákra is gyógyító hatással lehet.

 

Heliotrop

A heliotropot talán kevesen ismerik, igen nagy erejű gyógyító kő hírében áll viszont azok körében, akik tájékozottabbak az ásványokat illetően. Erősítheti az immunrendszert, segíthet a szív- és érrendszeri megbetegedések panaszain, valamint fertőzések, gyulladások esetén is hatásos lehet.

 

Holdkő

A holdkő elmélyítheti az érzéseket, intuíciót, kifejezetten nők számára ajánlott, nem véletlenül szokták mondani, hogy a férfi a Nap, a nő pedig a Hold az életben és a párkapcsolatban. Segíthet harmonizálni a menstrucáiós ciklust, és klimax idején is isteni áldásnak minősülhet.

 

Jáde

A jáde bizonyára mindenki számára ismerősen cseng. Szerencsehozó kőként ismert, Távol-Keleten talizmánként viselik. Egyensúlyt teremt, szabályozhatja az idegek, a vese és mellékvese működését, egyensúlyba hozhatja a szervezet víz, savbázis és ásványi anyag háztartását is.

 

Jáspis

A jáspis többféle őszi színben elérhető. Vörös verziója dinamizmust, energiát ad, zöld színe influenzára, fertőzésekre és gyulladásokra lehet javító hatással.

 

Karneol

A karneol tetterőt, bátorságot adhat, jókedvre deríthet, serkentheti az anyagcserét, és nőgyógyászati problémákra is hatásos lehet.

 

Macskaszem

A macskaszem gyógyító kövek asztma és bélgörcsök esetén lehet hatásos és méregtelenítés tekintetében.

 

Malachit

A malachit serkentheti az agyat, méregteleníthet, csökkentheti a lázat, és reumás panaszokra is ideális lehet.

 

Pirit

A piritet a megújulás kövének tartják, erőt adhat ugyanis céljaink elérésében, valamint serkentheti a máj és belek működését, méregteleníthet.

Keresés